Ploum Energy Flash
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
"Verstand van zaken is meer dan juridische kennis"
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ploum 
ENERGY FLASH 
FEBRUARI 2022
huurrecht
 
Hoge Raad zet streep door doorbelasting kapitaal- en onderhoudslasten van WKO-installaties aan huurders
De Hoge Raad heeft duidelijkheid verschaft over de doorbelasting van kapitaal- en onderhoudslasten van WKO-installaties aan (woning)huurders.
Lees meer »
 
FINANCIËLE SECTOR
 
Financiële participatie bij hernieuwbare energieprojecten
In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat 70% van alle elektriciteit in 2030 uit hernieuwbare bronnen zal komen. Participatie en acceptatie zijn daarbij van groot belang. Lucas Lustermans en Joost Kool bespreken in dit artikel de verschillende vormen van financiële participatie.
Lees meer »
 
bestuursrecht
 
Eerste Nederlandse gemeenten stellen eigen windturbinenormen vast

Inmiddels hebben verschillende gemeenten eigen lokale windturbinenormen vastgesteld. Tevens zijn verschillende lokale windturbinenormen in ontwikkeling. In dit blogbericht berichten wij u over de laatste stand van zaken.

Lees meer »
 
taxonomie
 
 
De EU classificatie van duurzame beleggingen: nieuwe regels voor de financiering van aardgas en kernenergie-investeringen
De energietransitie in Europa moet dit decennium een belangrijke impuls ondergaan volgens de plannen die zijn opgenomen in het Nederlandse Energieakkoord, het Coalitie akkoord van het zojuist aangetreden Nederlandse kabinet en het pakket aan wetgeving dat vorige zomer is voorgesteld door Eurocommissaris Timmermans in het kader van de Green Deal (“Fit for 55”). In dit artikel gaat Jaap Feenstra verder in op de energietransitie.
lees meer »
 
Studio Energie en Holland Solar
Als kantoor vinden wij het belangrijk om samen te werken met verschillende partijen in de energiesector om onze kennis te delen.
Eén van de manieren waarop Ploum op de hoogte blijft is door te luisteren naar Studio Energie. Daarom zijn wij dit jaar een samenwerking aan gegaan met Studio Energie. Interesse in de podcasts van Studio Energie? Klik hier om de podcasts te beluisteren.

Daarnaast is het voor ons belangrijk aangesloten te zijn bij – en bijdragen te kunnen leveren aan - relevante brancheorganisaties. Recent zijn wij daarom ook lid geworden van Holland Solar, dé belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector.
Lees meer »
 
track record
 
Ploum adviseert ABN Amro Sustainable Impact Fund bij investering in INNAX
Ploum heeft ABN Amro Sustainable Impact Fund geadviseerd bij haar investering in INNAX, een adviseur voor energiebesparing.

Lees meer »
 
Track record
 
Ploum adviseert GroenLeven bij de verkoop van drijvend zonnepark op de Mussels in Beilen aan nieuwe, lokale eigenaren
Ploum heeft GroenLeven bijgestaan bij de verkoop van de aandelen van het drijvende zonnepark op de zandwinplas van Beugel Infrastructuur op de Mussels in Beilen door de Coöperatie Project de Mussels U.A. en Waterschap Drents Overijsselse Delta.
Lees meer »
 
event
 
Schrijf u nu al in voor het seminar over waterstof
Datum: maandag 4 juli 2022
Op 4 juli organiseert Ploum een seminar over de actuele ontwikkelingen en juridische issues rondom waterstof(toepassingen) met in ieder geval sprekers van Ploum zelf en Remco de Boer, die al jaren onderzoek doet naar en publiceert over klimaat, vergroening en de energietransitie. Hij is de maker van de podcast ‘Studio Energie’ en u kent hem vast ook van zijn columns in het FD en op BNR.
 
Noteer deze datum alvast in uw agenda of schrijf u nu al in via de link hieronder. U ontvangt dan begin juni per e-mail meer informatie over dit mooie seminar in het nieuwe Depot van Museum Boijmans van Beuningen (waar u dan uiteraard ook een rondleiding krijgt).
MELD JE AAN »
 
 
Ploum | Rotterdam Law Firm
Blaak 28 T +31 10 440 6440
3011 TA Rotterdam E info@ploum.nl
The Netherlands W www.ploum.nl
Ploum
LinkedIn   Twitter