‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
"Verstand van zaken is meer dan juridische kennis"
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ploum PRIVACY update
Verstand van zaken is
meer dan juridische
kennis
PLOUM PODCASTS
 
Ploum over... Privacy
In een reeks podcast afleveringen bespreken privacyrecht advocaten Nina Witt en Anamika Wilbrink de basisprincipes van de AVG en geven zij praktische tips en tricks voor ondernemers. Er zullen 7 afleveringen verschijnen. De afleveringen zijn via diverse podcast kanalen (zoals Spotify, Apple Podcasts en Overcast) te beluisteren. Of klik hieronder op de podcast van uw keuze. 
PODCAST 1

 
Aflevering 1 | Grondslagen voor verwerking van gegevens
In deze eerste aflevering bespreken we de eerste van de door ons opgestelde 7 vuistregels: verwerk de persoonsgegevens alleen als daar een in de wet vermelde grondslag voor is.
PODCAST 2

 
Aflevering 2 | Dataminimalisatie
In deze tweede aflevering bespreken we de tweede van de door ons opgestelde 7 vuistregels: verzamel, gebruik of bewaar niet meer persoonsgegevens dan je nodig hebt en alleen als er geen andere manier is om hetzelfde doel te bereiken die minder belastend is voor de privacy.
PRIVACY NIEUWSARTIKELEN
 
Platformbedrijven opgelet!
Bedrijven die via een digitaal platform diensten aanbieden, waarbij zij bemiddelen bij het tot stand komen van overeenkomsten tussen derden en verkopers of dienstverleners, moeten rekening houden met bepaalde regels. Een bedrijf dat “bemiddelt” mag bijvoorbeeld niet aan twee kanten (zowel aan de eindgebruikers als aan de dienstverlener) kosten in rekening brengen. Het “dienen van twee heren” mag namelijk niet naar Nederlands recht. Wat wordt hiermee precies bedoeld?
Lees meer »
 
 

Europese Commissie neemt nieuwe modelbepalingen (Standard Contractual Clauses) voor gegevensdoorgifte naar derde landen aan

De Europese Commissie heeft op 4 juni 2021 nieuwe Standard Contractual Clauses (hierna afgekort tot SCC’s) aangenomen. In dit blog wordt kort besproken waarom de Europese Commissie nieuwe SCC’s heeft aangenomen, wat er is veranderd ten opzichte van de voorgaande versie van de SCC’s en – voor u het meest belangrijk – wat u of uw bedrijf nu het beste kan doen naar aanleiding van het aannemen van deze SCC’s.
Lees meer »
 
 
Drie jaar AVG-boetes: wat zijn de lessons learned? 
Sinds het van kracht worden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de eerste AVG-boetes opgelegd. Welke feiten en omstandigheden hebben ertoe geleid dat de AP ingreep en wat waren de gevolgen? In deze bijdrage gaan we daar op in. Daarbij betrekken wij ook relevante rechtspraak met betrekking tot deze boetes. Wat zijn de lessons learned?

In het online magazine van VAST (Verzekeringsrecht, aansprakelijkheid, schade en toezicht), gaan onze privacyrecht advocaten Nina Witt en Lars Boer in op deze vraagstukken.
Lees meer »
 
PRIVACY KENNISSESSIES
 
Ploum Kennissessies
Iedere organisatie heeft ermee te maken: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Waar moet uw organisatie nu precies aan denken en op welke manier kunnen uw medewerkers daarbij helpen? Om inzicht te krijgen in deze en andere vragen en ook uw personeel te informeren over de regels binnen uw bedrijf, biedt ons privacy team kennissessies op maat aan. Onze kennissessies kunnen zowel online als offline worden gegeven.
 
Een greep uit de mogelijkheden:
i. De zeven vuistregels - privacy awareness
ii. Privacy en marketing
iii. Privacy op de werkvloer
iv. Privacy by design (incl. intellectueel eigendom)
v. E-health en privacy (incl. MDR)

Meer informatie of direct een training aanvragen >>
Ploum Privacy Helpdesk

Onze Ploum Privacy Helpdesk is een extra service voor onze cliënten. Met deze service kunt u sparren met een van onze privacy advocaten op een laagdrempelige manier over privacygerelateerde zaken en risico’s. Meer informatie en hoe u zich voor onze Ploum Privacy Helpdesk aan kunt melden vindt u hier.
Vragen? Mail naar privacy@ploum.nl
 
Ploum | Rotterdam Law Firm
Blaak 28 T +31 10 440 6440
3011 TA Rotterdam www.ploum.nl
The Netherlands
Ploum